Γιατί δεν ανοίγει το λαπτοπ ή το PC;

Γιατί δεν ανοίγει ο υπολογιστής ή το λαπτοπ; Τι κάνω όταν δεν ανοίγει;
1. απογνωση δεν ανοιγει το pc
Αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις (η λογική είναι ίδια είτε είναι σταθερός είτε φορητός), ταλανίζουν συχνά πυκνά χρήστες, που πατάνε το γνωστό κουμπί εκκίνησης του λαπτοπ… χωρίς αποτέλεσμα. Το κακό είναι ότι πολλοί πανικοβάλλονται και καταφεύγουν σε τεχνικούς πληρώνοντας άσκοπα χρήματα. Κι αμέσως θα εξηγήσω τι εννοώ, μέσα από μια σύντομη εμπειρία.
Τέλη Μαρτίου 2014 κι ένα λογιστικό γραφείο χρειάζεται μια επιπλέον μονάδα. Κάθε επιχείρηση χρειάζεται ένα σύστημα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ώστε να ανταποκρίνεται με άνεση στις απαιτήσεις της δουλειάς. Κάνω έρευνα αγοράς, βρίσκω το κατάλληλο υλικό σε σχέση τιμής – απόδοσης, γίνεται συναρμολόγηση κι αποστολή στο χώρο τους (κάνω πανελλαδικές συνεργασίες). Κάνουμε μια online συνεδρία μέσω του παλιού υπολογιστή για να συνδεθούν τα καλώδια τροφοδοσίας και περιφερειακών. Όλα καλά μέχρι τη στιγμή που ο υπεύθυνος πατάει τον διακόπτη λειτουργίας του πύργου. Δεν ανάβει τίποτα. Μεταξύ άλλων ακούω… “χαλασμένο υπολογιστή μου φέρανε”. Κι ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:
<script>
<script>
  • Είστε σίγουρος ότι συνδέθηκαν όπως σας είπα;
  • Απόλυτα, μου απαντάει
  • Πολύ ωραία, τραβήξτε προσεχτικά τον πύργο προς το μέρος σας, να βλέπετε από πίσω
  • Το έκανα
  • Επάνω υπάρχει ένα τετραγωνισμένο περίγραμμα με έναν εσωτερικό ανεμιστήρα και δίπλα ένας μαύρος διακόπτης, τον βλέπετε?
  • Ναι
  • Προς τα πού είναι πατημένος?
  • “0
Και να 'μαστε… όπως μπήκε ο υπολογιστής κάτω από το γραφείο, πατήθηκε κατά λάθος το κουμπί κι έκλεισε το τροφοδοτικό. Τι θα γινόταν αν ήμουν εκτός πλάνου? Σίγουρα θα απευθυνόταν σε κάποιον ειδικό και θα πλήρωνε άδικα λεφτά. Βασική αιτία που μπορεί να μην ανάβει μια ηλεκτρική-ηλεκτρονική συσκευή είναι το ότι δεν παίρνει ρεύμα. Η λογική που ακολουθείς κατά σειρά προτεραιότητας είναι η παρακάτω
  1. Ελέγχεις αν είναι συνδεδεμένα σωστά τα καλώδια με τον πύργο.
  2. Η οθόνη είναι ανοιχτή
  3. Τσεκάρεις το καλώδιο τροφοδοσίας να είναι στην πρίζα ή πολύμπριζο
  4. Πατάς τον διακόπτη του τροφοδοτικού στο “I”, γιατί είναι η καρδιά του υπολογιστή. Από εκεί μοιράζεται το ρεύμα σε όλα τα υλικά μέρη εντός κι εκτός computer.
2.συνδεση με τροφοδοτικο
Αν είναι όλα τσεκαρισμένα, με το πάτημα του κουμπιού λειτουργίας, θα πρέπει να ανάψει το τροφοδοτικό. Αν όχι, υπάρχουν 2 ενδεχόμενα: α. καμένο ή ελαττωματικό τροφοδοτικό β. πρόβλημα στον διακόπτη του πύργου ή στη σύνδεση μεταξύ διακόπτη και τροφοδοτικού, αφού δεν κλείνει το κύκλωμα για να δώσει τάση στο τελευταίο. Σε αυτή την περίπτωση αν η σχέση σου με τον υπολογιστή είναι πλατωνική, κάλεσε κάποιον γνώστη.
Επίσης μπορεί να ανάβει το τροφοδοτικό (θα το καταλάβεις από τον ήχο του ανεμιστήρα), αλλά όχι τα υπόλοιπα μέρη. Και σε αυτή την περίπτωση λειτουργείς όπως προανέφερα (απευθύνεσαι σε τρίτο).
3.τροφοδοτικο
ΑΝ παρατήρησες το ίδιο πρόβλημα σε laptop, ελέγχεις κατά σειρά προτεραιότητας α. να υπάρχει ρεύμα στο σπίτι ή το γραφείο β. να είναι συνδεδεμένος ο φορτιστής με το μηχάνημα και την πρίζα ή να υπάρχει η μπαταρία κουμπωμένη. Αν και πάλι δεν ανάβει ο φορητός σου, 3 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Το καλώδιο του φορτιστή είναι κομμένο σε κάποιο σημείο (κοίτα το κατά μήκος αν έχει σχίσιμο ή κάποιο σπάσιμο σε κάποιο σημείο), να είναι καμένος ο φορτιστής (στις περισσότερες περιπτώσεις ακούγεται ένας ήχος σαν γρύλισμα μέσα από το κουτί φορτιστή), να είναι αποφορτισμένη η μπαταρία. Αν και πάλι δεν ανάβει, έχει πρόβλημα το κουμπί του laptop ή η υποδοχή ρεύματος ή παρέδωσε πνεύμα το μηχάνημα.
4.ανοιγμα laptop
Για περισσότερες λεπτομέρειες σε περίπτωση που ισχύει κάποια βλάβη διαφορετική από τις πολύ βασικές που ανέφερα (και αφορούν ελέγχους χωρίς τη χρήση κάποιου εργαλείου), και ιδίως αν αφορά το εσωτερικό του υπολογιστή, επικοινωνήστε μαζί μου. Στο Laptop - I.T υπάρχουν όλα τα τεχνικά θέματα που αφορούν ένα λαπτοπ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως μπορώ να κάνω επισκευή στο τροφοδοτικό laptop;

Πως κάνω μια σύνδεση laptop με τηλεόραση;